ELISA-anti-OVALBUMIN
REF E-380 ELISA-anti-OVALBUMIN-A 48 jamek
REF E-381 ELISA-anti-OVALBUMIN-G 48 jamek
REF E-440 ELISA-anti-OVALBUMIN-II-A 96 jamek
REF E-441 ELISA-anti-OVALBUMIN-II-G 96 jamek
Soupravy ELISA-anti-OVALBUMIN jsou určeny na stanovení specifických protilátek v humánním séru proti ovalbuminu ze slepičího vaječného bílku.
Velmi frekventovanou složkou potravy člověka jsou slepičí vajíčka. Ukázalo se, že především proteiny z vaječného bílku jsou schopny vyvolat u přecitlivělých lidí alergii. Dnes je známých okolo 40 různých proteinů z vaječného bílku, ale jen tři z nich jsou hlavními alergeny. Jsou to ovalbumin, ovomukoid a ovotransferin. Největší podíl proteinového komplexu bílku slepičího vajíčka tvoří ovalbumin, a proto má i největší význam z hlediska vyvolávání alergií u přecitlivělých jedinců. V organizmu se tvoří specifické protilátky proti ovalbuminu různých tříd. Zvyšují se hladiny IgA, IgG a IgE protilátek. Navenek se alergie na ovalbumin projevuje různými symptomy - především jsou to žaludeční těžkosti, zvracení, křeče, vyrážky, ekzém, otok tváře, astma a pod. Alergie na vajíčka se vyskytuje jak u dětí, tak i u dospělých.
SLOŽENÍ
8-jamkové lámatelné stripy aktivované antigenem
Kontrolní vzorek negativní
Kontrolní vzorek cut off
Kontrolní vzorek pozitivní
Konjugát
TMB substrát
Zřeďovací roztok
Vymývací roztok
Kyselina sírová