ELISA-anti-α-LAKTALBUMIN
ELISA-anti-α-LAKTALBUMIN
Soupravy ELISA-anti-α-LAKTALBUMIN jsou určeny na stanovení specifických protilátek proti bílkovině kravského mléka - α-laktalbuminu v lidském séru.
Kravské mléko patří do skupiny potenciálních potravinových alergenů, t.j. látek proteinové povahy, které vyvolávají u přecitlivělých jedinců chorobné stavy charakterizované abnormální imunitní odpovědí lidského organizmu na tyto látky. Kravské mléko obsahuje více než 20 různých proteinů, ze kterých jen některé jsou alergeny (kazein, ß-laktoglobulin a α-laktalbumin). α-laktalbumin tvoří 2-5% bílkovin kravského mléka. Imunologicky se alergie na proteiny kravského mléka klasifikuje jako alergie závislá na IgE a alergie nezávislá na IgE, která se označuje i jako intolerance na kravské mléko. Tvoří se protilátky typu IgG, IgA a IgM.
SLOŽENÍ
8-jamkové lámatelné stripy aktivované antigenem
Kontrolní vzorek negativní
Kontrolní vzorek cut off
Kontrolní vzorek pozitivní
Konjugát
TMB substrát
Zřeďovací roztok
Vymývací roztok
Kyselina sírová